Zupa morelowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Groszek ptysiowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Morele  g  x  kcal = 0 kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa morelowa
  1. 1. Połowę moreli sparzamy wrzącą wodą, obieramy, rozcinamy na pół i wyjmujemy pestki.
  2. 2. Oddzielnie gotujemy cukier z 1/2 szklaki wody.
  3. 3. Do gotującego się syropu wrzucamy morele i gotujemy ostrożnie tak, aby się nie rozpadły.
  4. 4. Pozostałe morele kroimy, obieramy i gotujemy w wodzie wraz z obranymi skórkami i bułką. Po ugotowaniu przecieramy je przez sito i kontynuujemy gotowanie.
  5. 5. Do zupy wlewamy rozbite w winie żółtka.
  6. 6. Przelewamy zupę do wazy i dodajemy przygotowany syrop z morelami.
  7. 7. Osobno podajemy groszek ptysiowy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.555