Pasztet z ryb z sosem rakowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos rakowy  g  x   kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z ryb z sosem rakowym
  1. 1. Oczyszczonego karpia gotujemy z ja­rzynami, cebulą i łyżką soli.
  2. 2. Oddzielnie w osolonej wodzie gotujemy kalafiora.
  3. 3. Ugotowaną rybę rozbieramy na części, usuwamy ości i kroimy na kawałki.
  4. 4. Wszystkie pozostałości ryby, także obrane cząstki z głowy mielimy w maszynce, przecieramy przez sito, dodając wywaru z ryby.
  5. 5. W maszynce mielimy również namoczoną bułkę i jedną truflę.
  6. 6. Oddzielnie ucieramy masło, dodajemy żółtka i posiekaną natkę pietruszki. Całość solimy i mieszamy z ubitym na pianę białkiem.
  7. 7. Z masy wyrabiamy okrągłe pulpety.
  8. 8. Obtaczamy je w mące i gotujemy na ro­sole z ryb.
  9. 9. Na półmisku układamy podzielony na części kalafior, mięso z ryby, pulpety. Przekładamy wszystko plastrami trufli i polewamy obficie sosem rakowym.
  10. 10. Pieczemy płat francuskiego ciasta i przykrywamy nim potrawę.
  11. 11. Wstawiamy wszystko na kilka minut do piekarnika. Podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.737