Pasztet z ryb z sosem rakowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos rakowy  g  x   kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z ryb z sosem rakowym
  1. 1. Oczyszczonego karpia gotujemy z ja­rzynami, cebulą i łyżką soli.
  2. 2. Oddzielnie w osolonej wodzie gotujemy kalafiora.
  3. 3. Ugotowaną rybę rozbieramy na części, usuwamy ości i kroimy na kawałki.
  4. 4. Wszystkie pozostałości ryby, także obrane cząstki z głowy mielimy w maszynce, przecieramy przez sito, dodając wywaru z ryby.
  5. 5. W maszynce mielimy również namoczoną bułkę i jedną truflę.
  6. 6. Oddzielnie ucieramy masło, dodajemy żółtka i posiekaną natkę pietruszki. Całość solimy i mieszamy z ubitym na pianę białkiem.
  7. 7. Z masy wyrabiamy okrągłe pulpety.
  8. 8. Obtaczamy je w mące i gotujemy na ro­sole z ryb.
  9. 9. Na półmisku układamy podzielony na części kalafior, mięso z ryby, pulpety. Przekładamy wszystko plastrami trufli i polewamy obficie sosem rakowym.
  10. 10. Pieczemy płat francuskiego ciasta i przykrywamy nim potrawę.
  11. 11. Wstawiamy wszystko na kilka minut do piekarnika. Podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.065