Risotto z ryby

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z ryby
  1. 1. Warzywa oczyszczamy, obieramy i myjemy.
  2. 2. Grzyby przebieramy i oczyszczamy, myjemy.
  3. 3. Warzywa i grzyby zalewamy wodą i gotujemy.
  4. 4. Filety rybne płuczemy i kroimy na kawałki.
  5. 5. Gdy będę miękkie, dodajemy do nich pokrojone filety. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy rybę do miękkości.
  6. 6. Do osobnego naczynia odlewamy 0,5 l wywaru. Wsypujemy ryż, dodajemy połowę masła i gotujemy.
  7. 7. Parmezan ścieramy na tarce.
  8. 8. Ugotowany ryż przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i 2/3 startego parmezanu, całość mieszamy.
  9. 9. Do wysmarowanej pozostałą częścią masła formy wkładamy kolejno: ryż, kawałki ryby i pokrojone drobno warzywa.
  10. 10. Wstawiamy for­mę z risotto do wrzącej wody i gotujemy na pa­rze przez godzinę.
  11. 11. Gotową potrawę wykładamy z formy na półmisek i posy­pujemy pozostałym parmezanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby ryż warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.874