Risotto z ryby

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Filety rybne  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z ryby
  1. 1. Warzywa oczyszczamy, obieramy i myjemy.
  2. 2. Grzyby przebieramy i oczyszczamy, myjemy.
  3. 3. Warzywa i grzyby zalewamy wodą i gotujemy.
  4. 4. Filety rybne płuczemy i kroimy na kawałki.
  5. 5. Gdy będę miękkie, dodajemy do nich pokrojone filety. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy rybę do miękkości.
  6. 6. Do osobnego naczynia odlewamy 0,5 l wywaru. Wsypujemy ryż, dodajemy połowę masła i gotujemy.
  7. 7. Parmezan ścieramy na tarce.
  8. 8. Ugotowany ryż przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i 2/3 startego parmezanu, całość mieszamy.
  9. 9. Do wysmarowanej pozostałą częścią masła formy wkładamy kolejno: ryż, kawałki ryby i pokrojone drobno warzywa.
  10. 10. Wstawiamy for­mę z risotto do wrzącej wody i gotujemy na pa­rze przez godzinę.
  11. 11. Gotową potrawę wykładamy z formy na półmisek i posy­pujemy pozostałym parmezanem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby ryż warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.646