Rybne ciasto z sosem chrzanowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos chrzanowy  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rybne ciasto z sosem chrzanowym
  1. 1. Ryby oczyszczamy i myjemy. Wkładamy je do garnka z wodą z dodatkiem masła.
  2. 2. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy i kroimy w talarki. Dodajemy do ryby i dusimy przez 10-15 minut.
  3. 3. Odcedzamy rybę i starannie usuwamy z niej ości.
  4. 4. Do ryby dodajemy oczyszczone sardele, kapary, tartą bułkę, śmietanę oraz pie­truszkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości.
  5. 5. Kilkakrotnie wszystko mielimy.
  6. 6. Do przygotowanej masy wbijamy żółtka, przyprawiamy pieprzem. Mieszamy i przecieramy przez sito.
  7. 7. Z białka jajek ubijamy gęstą pianę i dodajemy do rybnej masy. Delikatnie mieszamy.
  8. 8. Całość wkładamy do wysmarowa­nej masłem formy i pieczemy przez 45 minut. Gorące danie podajemy z sosem chrzanowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.648