Pasztet z gołębia w kruchym cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gołąb  g  x  kcal =  kcal
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sos kaparowy  g  x   kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z gołębia w kruchym cieście
  1. 1. Tłuste tuszki gołębi dusimy w rondlu wraz z cielęciną, sarniną, słoniną i ma­słem, dodając pokrojoną cebulę i przyprawy.
  2. 2. Miękkie tuszki gołębie wyjmujemy i rozkrawamy każdą na cztery części.
  3. 3. Bułki kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałego mięsa i zasmażamy.
  4. 4. Uduszone mięso mielimy wraz z cebulą i oczyszczonymi sardelami.
  5. 5. Całość przecieramy przez sito i mieszamy z jajami.
  6. 6. Z masła, mąki i śmietany przygotowujemy kruche ciasto. Wykładamy nim tortownicę.
  7. 7. Na ciasto nakładamy przetartą, wymieszaną masę mięsną. Na wierzchu układamy pokrojone tuszki gołębie.
  8. 8. Całość przykrywamy krążkiem papieru do pieczenia, który wcześniej grubo smarujemy masłem.
  9. 9. Pasztet pieczemy 2 godziny w gorącym piekarniku.
  10. 10. Gotowy pasztet podajemy z sosem kaparowym.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina drób dziczyzna ryby
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.897