Szczupak po żydowsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
2
Średnia 1 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak po żydowsku
  1. 1. Szczupaka kroimy na dzwonka, wycinamy z niego mięso tak, aby została tylko skóra.
  2. 2. Mięso i cebulę bardzo drobno siekamy, jednocześnie dodajemy do niego bułkę tartą, pieprz, starty chrzan, białko jajek i cukier.
  3. 3. Powstałą masą faszerujemy skórę szczupaka.
  4. 4. Całość przekładamy do garnka i zalewamy ugotowanym wcześniej wywarem z warzyw i przypraw.
  5. 5. Dodajemy trzy pokrojone w plastry cebule i gotujemy wszystko na wolnym ogniu, przez około godzinę.
  6. 6. Po wystygnięciu rybę wykładamy na półmisek.
  7. 7. Sos z cebulą przecieramy przez sito. Podajemy po zastygnięciu sosu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.731