Pasztet z baraniny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ryż długoziarnisty  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z baraniny
  1. 1. Obraną z żył i łoju baraninę kroimy w kostkę.
  2. 2. Wkładamy do rondla z 6dkg masła oraz pokrojoną cebulą, solimy i dusimy pod przykryciem do miękkości.
  3. 3. Osobno gotujemy w wo­dzie ryż z 2dkg masła.
  4. 4. W osolonej wodzie gotujemy ka­pustę włoską. Po ugotowaniu szatkujemy ją.
  5. 5. Ryż oraz kapustę dodajemy do baraniny i odstawiamy do ostygnięcia.
  6. 6. Dodajemy 2 jaja i dokładnie mieszamy.
  7. 7. Masę wykładamy do formy i wyrównujemy po­wierzchnię.
  8. 8. Spieniamy w misce 10dkg masła, dodajemy po jednym żółtku, sól i wszystko razem ucieramy.
  9. 9. Dodajemy ubite na pianę białka oraz mąkę i mieszamy delikatnie łyżką.
  10. 10. Nakładamy masę na baraninę i wygładzamy wierzch.
  11. 11. Pieczemy przez 4 godziny w rozgrzanym piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788