Pasztet z baraniny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ryż długoziarnisty  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z baraniny
  1. 1. Obraną z żył i łoju baraninę kroimy w kostkę.
  2. 2. Wkładamy do rondla z 6dkg masła oraz pokrojoną cebulą, solimy i dusimy pod przykryciem do miękkości.
  3. 3. Osobno gotujemy w wo­dzie ryż z 2dkg masła.
  4. 4. W osolonej wodzie gotujemy ka­pustę włoską. Po ugotowaniu szatkujemy ją.
  5. 5. Ryż oraz kapustę dodajemy do baraniny i odstawiamy do ostygnięcia.
  6. 6. Dodajemy 2 jaja i dokładnie mieszamy.
  7. 7. Masę wykładamy do formy i wyrównujemy po­wierzchnię.
  8. 8. Spieniamy w misce 10dkg masła, dodajemy po jednym żółtku, sól i wszystko razem ucieramy.
  9. 9. Dodajemy ubite na pianę białka oraz mąkę i mieszamy delikatnie łyżką.
  10. 10. Nakładamy masę na baraninę i wygładzamy wierzch.
  11. 11. Pieczemy przez 4 godziny w rozgrzanym piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.737