Pasztet z zająca z ostrym sosem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z zająca  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z zająca  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sos ostry  g  x   kcal =  kcal
Przyprawy korzenne  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z zająca z ostrym sosem
  1. 1. Tuszkę zająca nacieramy solą, szpikujemy słoniną i skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Wkładamy mięso na rozgrzane masło, dusimy pod przykryciem kilka minut, a następnie wstawiamy na pół godziny do piekarnika.
  3. 3. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, pokrojoną wątróbkę z zająca, pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie.
  4. 4. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykrywą do miękkości.
  5. 5. Wykładamy na talerz, a na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojone bułki.
  6. 6. Oddzielnie w rosole gotujemy słoninę.
  7. 7. Wykrawamy comber z kości, kroimy go w cienkie, ukośne płaty. Odkładamy je na talerz i przykrywamy.
  8. 8. Pozostałe mięso z zająca oczyszczamy dokładnie z kości i wraz ze słoniną, cebulą, bułką i pieczarkami mielimy w maszynce 2-3 razy.
  9. 9. Masę rozprowadzamy rosołem i mieszamy ze śmietaną, korzennymi przyprawami, jajkami i solą.
  10. 10. 1/3 masy wkładamy do wysmarowanego tłuszczem rondla, przekładamy plastra­mi pokrojonego combra. Czynność powtarzamy dwa razy.
  11. 11. Rondel przykrywamy i gotujemy na parze pasztet.
  12. 12. Ostudzony pasztet kroimy na plastry i podajemy z ostrym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.981