Pasztet z zająca z ostrym sosem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z zająca  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z zająca  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sos ostry  g  x   kcal =  kcal
Przyprawy korzenne  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z zająca z ostrym sosem
  1. 1. Tuszkę zająca nacieramy solą, szpikujemy słoniną i skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Wkładamy mięso na rozgrzane masło, dusimy pod przykryciem kilka minut, a następnie wstawiamy na pół godziny do piekarnika.
  3. 3. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, pokrojoną wątróbkę z zająca, pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie.
  4. 4. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykrywą do miękkości.
  5. 5. Wykładamy na talerz, a na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojone bułki.
  6. 6. Oddzielnie w rosole gotujemy słoninę.
  7. 7. Wykrawamy comber z kości, kroimy go w cienkie, ukośne płaty. Odkładamy je na talerz i przykrywamy.
  8. 8. Pozostałe mięso z zająca oczyszczamy dokładnie z kości i wraz ze słoniną, cebulą, bułką i pieczarkami mielimy w maszynce 2-3 razy.
  9. 9. Masę rozprowadzamy rosołem i mieszamy ze śmietaną, korzennymi przyprawami, jajkami i solą.
  10. 10. 1/3 masy wkładamy do wysmarowanego tłuszczem rondla, przekładamy plastra­mi pokrojonego combra. Czynność powtarzamy dwa razy.
  11. 11. Rondel przykrywamy i gotujemy na parze pasztet.
  12. 12. Ostudzony pasztet kroimy na plastry i podajemy z ostrym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.817