Pasztet w kruchym cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Przodek z zająca  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet w kruchym cieście
  1. 1. Zagniatamy ciasto z mąki, masła, śmietany i soli. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby stężało.
  2. 2. Gotujemy przodek za­jęczy z warzywami, korzeniami, grzy­bami i słoniną. Po 20 minutach słoninę wyjmujemy.
  3. 3. Rumienimy na maśle wątróbkę z cebulą. Dodajemy pokrojoną w kostkę bułkę i całość zasmażamy.
  4. 4. Oddzielamy mięso zajęcze od kości i mielimy razem z grzybami, wątróbką, bułką, cebulą i słoniną.
  5. 5. Rosół z za­jąca wygotowujemy, aby pozostała tylko 1 szklanka i wlewamy go do mięsa.
  6. 6. Całość podgrzewamy i przecieramy przez sito, solimy i dodajemy jajo.
  7. 7. Wykładamy formę ciastem i nakładamy na nie mięso.
  8. 8. Wierzch pasztetu przykrywamy rozwałkowanym ciastem.
  9. 9. Smarujemy ciasto rozmąconym jajem i wstawiamy na godzinę do piekarnika.
  10. 10. Gotowy pasztet wykładamy na półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.837