Pasztet w kruchym cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Przodek z zająca  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet w kruchym cieście
  1. 1. Zagniatamy ciasto z mąki, masła, śmietany i soli. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby stężało.
  2. 2. Gotujemy przodek za­jęczy z warzywami, korzeniami, grzy­bami i słoniną. Po 20 minutach słoninę wyjmujemy.
  3. 3. Rumienimy na maśle wątróbkę z cebulą. Dodajemy pokrojoną w kostkę bułkę i całość zasmażamy.
  4. 4. Oddzielamy mięso zajęcze od kości i mielimy razem z grzybami, wątróbką, bułką, cebulą i słoniną.
  5. 5. Rosół z za­jąca wygotowujemy, aby pozostała tylko 1 szklanka i wlewamy go do mięsa.
  6. 6. Całość podgrzewamy i przecieramy przez sito, solimy i dodajemy jajo.
  7. 7. Wykładamy formę ciastem i nakładamy na nie mięso.
  8. 8. Wierzch pasztetu przykrywamy rozwałkowanym ciastem.
  9. 9. Smarujemy ciasto rozmąconym jajem i wstawiamy na godzinę do piekarnika.
  10. 10. Gotowy pasztet wykładamy na półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.75