Pasztet z sarny na zimno

Pasztet z sarny na zimno
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.4
5
Średnia 2.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Podgardle wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion wołowy  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z sarny na zimno
  1. 1. Wątróbkę wieprzową dusimy z masłem i cebulą, około 20 do 25 minut.
    Wątróbkę wieprzową dusimy z masłem i cebulą, około 20 do 25 minut.
  2. 2. Pozostałe składniki (oprócz wina, bulionu, przypraw i jajek) go­tujemy w litrze wody. Po pół godzinie wyjmujemy słoninę, po go­dzinie podgardle, a po 1,5 go­dzinie wszystkie pozostałe składniki.
  3. 3. Uzyskany wywaru przecedzamy przez sito.
  4. 4. Wywar mieszamy z bulionem wołowym.
  5. 5. Mięso kroimy na kawałki i mielimy cztery razy w maszynce wraz z grzybami, wątróbką i cebulą.
  6. 6. Mielone mięso przekładamy do masła, na którym dusiła się wątróbka i zalewamy je rosołem.
  7. 7. Do zmielonego mięsa dolewamy wino, dodajemy jajka i przyprawy.
  8. 8. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  9. 9. Formę do pieczenia pasztetu smarujemy dokładnie masłem. Dno wykładamy paskami słoniny. Część słoniny kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mięsem.
  10. 10. Mięso przekładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku.
  11. 11. Przed podaniem polewamy pasztet gęstym bulionem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.123