Zrazy rybne nadziewane

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Sardele marynowane  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sola filet  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy rybne nadziewane
  1. 1. Cebulę dusimy na maśle.
  2. 2. Namoczone i wyciśnięte bułki kroimy drobno z ugotowanym mięsem raków, pieczarkami i sardelami.
  3. 3. Przyprawiamy solą, pieprzem i zieloną pietruszką, dodajemy żółtka i śmietanę(50ml). Dokładnie mieszamy.
  4. 4. Usuwamy z ryby ości, dzielimy na filety i nakładamy na każdy filet łyżeczkę farszu.
  5. 5. Składamy na pół, solimy i smażymy na patelni na rozgrzanym maśle.
  6. 6. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut, a gdy zacznie się przy­piekać podlewamy winem.
  7. 7. Mieszamy śmietanę z mąką, zalewamy zrazy i dusimy przez kilka minut pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.625