Czernina

Czernina
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.83
6
Średnia 3.83 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Krew z kury  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Anyż  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czernina
  1. 1. Krew z kury wlewamy do naczynia z odrobiną soli i natychmiast rozbijamy trzepaczką, żeby zachowała stan płynny.
    Krew z kury wlewamy do naczynia z odrobiną soli i natychmiast rozbijamy trzepaczką, żeby zachowała stan płynny.
  2. 2. Do rosołu dodajemy pokrojone jarzyny, ziarna jałowca, ziele angielskie, suszone śliwki oraz przekrojone na pół rodzynki i gotujemy.
  3. 3. Gotowy rosół przecedzamy.
  4. 4. Śliwki i rodzynki przecieramy i dodajemy do rosołu.
  5. 5. Zupę zaprawiamy zasmażką z masła i mąki.
  6. 6. Kilka łyżek chłodnej zupy dodajemy do krwi, mieszamy i przecedzamy do rosołu.
  7. 7. Całość zagotowujemy, dodajemy sok z cytryny, anyż i karmel.
  8. 8. Czerninę podajemy z makaronem lub kluskami kładzionymi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.594