Czernina

Czernina
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.83
6
Średnia 3.83 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Krew z kury  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Anyż  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czernina
  1. 1. Krew z kury wlewamy do naczynia z odrobiną soli i natychmiast rozbijamy trzepaczką, żeby zachowała stan płynny.
    Krew z kury wlewamy do naczynia z odrobiną soli i natychmiast rozbijamy trzepaczką, żeby zachowała stan płynny.
  2. 2. Do rosołu dodajemy pokrojone jarzyny, ziarna jałowca, ziele angielskie, suszone śliwki oraz przekrojone na pół rodzynki i gotujemy.
  3. 3. Gotowy rosół przecedzamy.
  4. 4. Śliwki i rodzynki przecieramy i dodajemy do rosołu.
  5. 5. Zupę zaprawiamy zasmażką z masła i mąki.
  6. 6. Kilka łyżek chłodnej zupy dodajemy do krwi, mieszamy i przecedzamy do rosołu.
  7. 7. Całość zagotowujemy, dodajemy sok z cytryny, anyż i karmel.
  8. 8. Czerninę podajemy z makaronem lub kluskami kładzionymi.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia Wielkopolski i Kujaw
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.708