Pasztet z cielęciny

Pasztet z cielęciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z cielęciny
  1. 1. Cielęcinę bez żył i kości kroimy w kawałki, wkładamy wraz z masłem oraz cebulą do rondla i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody.
    Cielęcinę bez żył i kości kroimy w kawałki, wkładamy wraz z masłem oraz cebulą do rondla i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody.
  2. 2. Miękkie mięso mielimy wraz z ugotowanymi ziemniakami i oczy­szczonym śledziem.
  3. 3. Masę podsmażamy w rondlu, w którym dusiło się mięso.
  4. 4. Z pozostałego masła i mąki przygotowujemy zasmażkę i rozprowadzamy śmietaną.
  5. 5. Dolewamy rosół do sosu.
  6. 6. Do zmielonego mięsa wbijamy jaja, dodajemy pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i przecieramy przez sito.
  7. 7. Masę nakładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i gotujemy przez 3 godziny na parze.
  8. 8. Ostudzony pasztet wyjmujemy z formy, kroimy w cienkie plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka ryby ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.564