Pasztet z cielęciny

Pasztet z cielęciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z cielęciny
  1. 1. Cielęcinę bez żył i kości kroimy w kawałki, wkładamy wraz z masłem oraz cebulą do rondla i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody.
    Cielęcinę bez żył i kości kroimy w kawałki, wkładamy wraz z masłem oraz cebulą do rondla i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody.
  2. 2. Miękkie mięso mielimy wraz z ugotowanymi ziemniakami i oczy­szczonym śledziem.
  3. 3. Masę podsmażamy w rondlu, w którym dusiło się mięso.
  4. 4. Z pozostałego masła i mąki przygotowujemy zasmażkę i rozprowadzamy śmietaną.
  5. 5. Dolewamy rosół do sosu.
  6. 6. Do zmielonego mięsa wbijamy jaja, dodajemy pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i przecieramy przez sito.
  7. 7. Masę nakładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i gotujemy przez 3 godziny na parze.
  8. 8. Ostudzony pasztet wyjmujemy z formy, kroimy w cienkie plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka ryby ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.699