Pasztet z cielęciny

Pasztet z cielęciny
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Śledź filet  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z cielęciny
  1. 1. Cielęcinę bez żył i kości kroimy w kawałki, wkładamy wraz z masłem oraz cebulą do rondla i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody.
    Cielęcinę bez żył i kości kroimy w kawałki, wkładamy wraz z masłem oraz cebulą do rondla i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu podlewamy odrobiną wody.
  2. 2. Miękkie mięso mielimy wraz z ugotowanymi ziemniakami i oczy­szczonym śledziem.
  3. 3. Masę podsmażamy w rondlu, w którym dusiło się mięso.
  4. 4. Z pozostałego masła i mąki przygotowujemy zasmażkę i rozprowadzamy śmietaną.
  5. 5. Dolewamy rosół do sosu.
  6. 6. Do zmielonego mięsa wbijamy jaja, dodajemy pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i przecieramy przez sito.
  7. 7. Masę nakładamy do wysmarowanej tłuszczem formy i gotujemy przez 3 godziny na parze.
  8. 8. Ostudzony pasztet wyjmujemy z formy, kroimy w cienkie plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina jajka ryby ziemniaki
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.933