Zrazy rybne w sosie śmietanowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sola / Sola zwyczajna  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy rybne w sosie śmietanowym
  1. 1. Rybę oczyszczamy, kroimy w grube zrazy i polewamy je sokiem z cytryny.
  2. 2. Zrazy solimy i smażymy z obydwu stron na gorącym maśle, aż się zarumienią.
  3. 3. Na patelnię wkładamy małe pomidory i rumienimy je.
  4. 4. Oddzielnie gotujemy wywar z ości i pozostałych części ryby (Ości i wnętrzności ryby, z których gotujemy wywar wkładamy do gazy i związujemy. Dzięki temu od razu po ugotowaniu, można je w prosty sposób usunąć), jarzyn i cebuli.
  5. 5. Podsmażamy w rondlu masło z mąką, roz­prowadzamy śmietaną, dodajemy wino i ugotowany wywar, aby sos był odpowiednio gęsty.
  6. 6. Pomi­dory wykładamy na talerz, a do zrazów wlewamy sos i doprowadzamy do wrzenia.
  7. 7. Zrazy wykładamy na półmisek, polewamy sosem, a na każdym zraz kładziemy usmażonego pomidora.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.734