Zrazy rybne w sosie śmietanowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sola / Sola zwyczajna  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy rybne w sosie śmietanowym
  1. 1. Rybę oczyszczamy, kroimy w grube zrazy i polewamy je sokiem z cytryny.
  2. 2. Zrazy solimy i smażymy z obydwu stron na gorącym maśle, aż się zarumienią.
  3. 3. Na patelnię wkładamy małe pomidory i rumienimy je.
  4. 4. Oddzielnie gotujemy wywar z ości i pozostałych części ryby (Ości i wnętrzności ryby, z których gotujemy wywar wkładamy do gazy i związujemy. Dzięki temu od razu po ugotowaniu, można je w prosty sposób usunąć), jarzyn i cebuli.
  5. 5. Podsmażamy w rondlu masło z mąką, roz­prowadzamy śmietaną, dodajemy wino i ugotowany wywar, aby sos był odpowiednio gęsty.
  6. 6. Pomi­dory wykładamy na talerz, a do zrazów wlewamy sos i doprowadzamy do wrzenia.
  7. 7. Zrazy wykładamy na półmisek, polewamy sosem, a na każdym zraz kładziemy usmażonego pomidora.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.761