Szczupak w galarecie z formy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak w galarecie z formy
  1. 1. Pokrojonego w dzwonka szczupaka wkładamy do wywaru z jarzyn (marchewki i pietruszki) i gotujemy wolno przez około pół godziny.
  2. 2. Po upływie tego czasu rybę ostrożnie wyjmujemy z rondla, uważając aby się nie rozpadła.
  3. 3. Do pozostałego wywaru dodajemy sok z cytryny, i namoczoną w małej ilości zimnej wody żelatynę.
  4. 4. Powstałą galaretę klarujemy białkiem.
  5. 5. Część płynu przelewamy na dno formy i schładzamy w lodówce.
  6. 6. Na ściętym wywarze układamy pokrojone w plasterki ugotowane białko jajka wokół żółtka tak, aby powstał kwiat rumianku.
  7. 7. Listki pietruszki układamy w ten sposób, żeby tworzyły łodygę kwiatu.
  8. 8. Wlewamy kolejną warstwę wywaru.
  9. 9. Na wierzch stężałego wywaru układamy szczupaka i dodajemy resztę wywaru. (Gdy do przepisu użyjemy więcej ryby, kładziemy ją warstwami, kolejne zalewając wywarem).
  10. 10. Zastygniętą rybę przekładamy na półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.955