Szczupak w galarecie z formy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szczupak pospolity  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szczupak w galarecie z formy
  1. 1. Pokrojonego w dzwonka szczupaka wkładamy do wywaru z jarzyn (marchewki i pietruszki) i gotujemy wolno przez około pół godziny.
  2. 2. Po upływie tego czasu rybę ostrożnie wyjmujemy z rondla, uważając aby się nie rozpadła.
  3. 3. Do pozostałego wywaru dodajemy sok z cytryny, i namoczoną w małej ilości zimnej wody żelatynę.
  4. 4. Powstałą galaretę klarujemy białkiem.
  5. 5. Część płynu przelewamy na dno formy i schładzamy w lodówce.
  6. 6. Na ściętym wywarze układamy pokrojone w plasterki ugotowane białko jajka wokół żółtka tak, aby powstał kwiat rumianku.
  7. 7. Listki pietruszki układamy w ten sposób, żeby tworzyły łodygę kwiatu.
  8. 8. Wlewamy kolejną warstwę wywaru.
  9. 9. Na wierzch stężałego wywaru układamy szczupaka i dodajemy resztę wywaru. (Gdy do przepisu użyjemy więcej ryby, kładziemy ją warstwami, kolejne zalewając wywarem).
  10. 10. Zastygniętą rybę przekładamy na półmisek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Kolacja Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.095