Pasztet z cielęcej wątróbki

Pasztet z cielęcej wątróbki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z cielęcej wątróbki
  1. 1. Rozcinamy wątróbkę na dwie części. Jedną połowę siekamy jeszcze surową, drugą kroimy na 4 części i ob­smażamy na rozgrzanym maśle.
    Rozcinamy wątróbkę na dwie części. Jedną połowę siekamy jeszcze surową, drugą kroimy na 4 części i ob­smażamy na rozgrzanym maśle.
  2. 2. Na pozostałym w rondlu tłuszczu podsmażamy pokrojoną wieprzowinę oraz ce­bulę, przykrywamy i dusimy pod przykryciem przez go­dzinę. Całość podlewamy od czasu do czasu łyżką rosołu.
  3. 3. Mieszamy bulion z rosołem.
  4. 4. Gotujemy słoninę w wodzie przez 20 minut.
  5. 5. Mielimy wą­tróbkę, słoninę, trufle, ce­bulę, dodajemy surową wątróbkę, wino, jaja, solimy, doprawiamy ko­rzeniami, mieszamy pozostałym sosem z mięsa i przecieramy przez sito.
  6. 6. Wkładamy masę do wysmarowanej tłuszczem formy. Gotujemy na parze przez 3 godziny.
  7. 7. Pasztet podajemy na zimno pokrojony w plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby jajka wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.19