Pasztet z cielęcej wątróbki

Pasztet z cielęcej wątróbki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba cielęca  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z cielęcej wątróbki
  1. 1. Rozcinamy wątróbkę na dwie części. Jedną połowę siekamy jeszcze surową, drugą kroimy na 4 części i ob­smażamy na rozgrzanym maśle.
    Rozcinamy wątróbkę na dwie części. Jedną połowę siekamy jeszcze surową, drugą kroimy na 4 części i ob­smażamy na rozgrzanym maśle.
  2. 2. Na pozostałym w rondlu tłuszczu podsmażamy pokrojoną wieprzowinę oraz ce­bulę, przykrywamy i dusimy pod przykryciem przez go­dzinę. Całość podlewamy od czasu do czasu łyżką rosołu.
  3. 3. Mieszamy bulion z rosołem.
  4. 4. Gotujemy słoninę w wodzie przez 20 minut.
  5. 5. Mielimy wą­tróbkę, słoninę, trufle, ce­bulę, dodajemy surową wątróbkę, wino, jaja, solimy, doprawiamy ko­rzeniami, mieszamy pozostałym sosem z mięsa i przecieramy przez sito.
  6. 6. Wkładamy masę do wysmarowanej tłuszczem formy. Gotujemy na parze przez 3 godziny.
  7. 7. Pasztet podajemy na zimno pokrojony w plastry.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby jajka wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.728